SORTIDA GENER: SANTUARI DELS ÀNGELS

Sortida dia 20 de Gener


20-01-18 Juià - Ermita de Sant Joan de Salem - Castell de Palagret – Santuari de Els Àngels - Castell de Juià – Juià.
Aproximació des de BCN:
AP-7 direcció Girona.
Sortida nº 6: La Bisbal – Celrà.
Prendre la C-66 direcció Palamós – La Bisbal – Celrà.
Creuar Celrà per la C-66 (semàfors) fins l'última rotonda, girar a la dreta direcció Celrà Centre fins trobar l'stop de la GIV-6708, girar a l'esquerra direcció Juià.
Avanç d'arribar a l'església, parking a la esquerra i a la dreta.
Punt de trobada: parking de la dreta a les 8 hores 30'.

Sortida pujant al santuari dels Àngels, des de Juià. Deixem els cotxes a l'aparcament habilitat per aquesta funció a l'entrada del poble,i comencem a caminar pel carrer asfaltat direcció a la cruïlla del malauradament enrunat Santuari de Sant Joan de Salerm. La capella de Sant Joan de l'Erm, o Salerm podria ser l'antiga seu d'un monestir femení iniciat al segle XIII, com una comunitat de dones sota la regla de Sant Benet. El 1368 es va fusionar amb el de Santa Margarida de Roses i el de Santa Coloma de Matella. Tornats altre vegada a la cruïlla, continuem per l'ampla pista arribant al Mas Espolla que deixem enrere, ens resten uns minuts per arribar a la font de les Presses on esmorzarem, els que vulguin, poden aprofitar per visitar les ruïnes del castell de Palagret. El castell de Palagret o de Mabarrera és en plena vall de Palagret, al cim d'un petit turó, de 178m. d'altura, als contraforts més septentrionals del massís de les Gavarres. Estratègicament situat per a controlar el camí d'època romana que permetia l'accés a Girona des del Baix Empordà a través de les Gavarres. Del castell es conserven importants vestigis medievals dels murs de llicorella d'una construcció de planta rectangular com també elements preromànics. És probable que la fortificació es construís quan Almansor va arribar a Barcelona el 985, i es manà la construcció de fortificacions als llocs més estratègics.
Continuem el camí pujant per una ampla pista fina arribar a tocar la carretera Giv-6703.
Amb un no res, s'arriba al Santuari dels Àngels. El Santuari dels Àngels és un dels  més visitats i de més devoció de les terres gironines, s'hi venera la Mare de Déu dels Àngels. És al cim del Puig Alt al Massís de les Gavarres. Des del santuari es gaudeix d'una bona visió sobre l'Alt i Baix Empordà, el Gironès i la Selva.
Com arribarem al Santuari pels voltant de l'hora de dinar, aprofitarem les seves instal·lacions per dinar i visitar el Santuari tranquil·lament.
Havent dinat, continuem la marxa, des d'aquí tot es baixada, passem per la castanyeda d'en Gatell fins la riera de Valdemia i el Pas els Canadencs arribant al castell de Juià. El castell formava part d'un seguit de fortaleses, entre els quals hi havia el castell de Palagret, el castell de Celrà i el castell de Barbavella. L'edifici tenia una planta rectangular. La longitud de l'edifici devia ser d'uns 18m de nord a sud. Per les seves característiques, aquesta construcció que era un castell o una casa forta, es dataria fins i tot anterior a l'any 1000. a fins a can Noves.
Entrem al poble de Juià pel veïnat del mas Nadal, passant per davant la església de Sant Pere i arribem al parking on hem deixat els cotxes.

Comentaris

  1. Pel recorregut i la descripció ha de ser una sortida meravellosa. Allí hi serem!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE